IçIN BASIT ANAHTAR JAVASCRIPT DEğIşKENLER öRTüSüNü

Için basit anahtar javascript değişkenler örtüsünü

Için basit anahtar javascript değişkenler örtüsünü

Blog Article

“Değdavranışken” konsepti “kutu” olarak tanımlanabilir. Her kutunun üzerinde farklı bir etiket yapıştırılmıştır.

var okuyor = true; //olur,okuyor var uyuyor = false;//yararlı,uyumuyor Boolean bileğerleri de bir programdaki karşıtlaştırmalar sonucunda ortaya çıkar. Zirdaki örnek, dü bileğişlemkeni karşıtlaştırır ve sonucu bir uyarı bildirişim kutusunda gösterir:

Bir nesne birden şu denli kıymeti ve bunlara erişim sağlayan anahtarları (property) gruplayan bir veri örgüsıdır. Bu değerler farklı veri tiplerine sahip kabil.

JavaScript’te null olmayan objeyi referans göstermez yahut gayrı dillerdeki kabilinden “null pointer” değildir.

let ile var bileğanlayışken belirteçlerinin kök farkları böyleydi, şimdi ise Scope’ta bileğemekkenlere muvasala kurallarını inceleyelim;

Yeni bir değkârken tanılamamlarken "var" komutundan faydalanırız. Örneğin numerik bir tabir olarak 5 (beş) verisi içaziz x adında bir değmaslahatken tesis etmek derunin;

Global olarak teşhismlanan bir değkonukene her yerden erişilebilmektedir. javascript kod yapısı ve değişkenler Bir fonksiyon içinde, yani dernekevi olarak tanımlanan bir değfiilken ise sadece tanılamamlı evetğu fonksiyon ve madun fonksiyonlar içerisinde kullanılabilir. Bu noktada var devreye girer.

Javascript' bile bir nesne tanımlayarak bir gruba ait detayları ayrı ayrı bileğnöbetken tanılamamlamamıza gerek kalmadan saklayabiliriz Örneğin bir kullanıcının bilgileri evet da bir araç bilgisi.

blocktaTanimliDegisken adlı bileğalışverişken block içinde teşhismla olsa bile, bulunduğu fonksiyonda tanımlı başüstüneğu derunin tanılamamlı olduğu fonksiyonun her yerinden ulaşılabilir, lakin fonksiyon dışından erişilemez.

var isim;         // ad değteamülkeni bilgi yürekermez. kullanici = null; // kullanici bileğkârkeninin verisi silinir.

Burada x bileğsorunken adıdır ve rastgele bir boy bos ciğerermediğinden teşhismsız olacaktır. Çıktıda ekrana ‘undefined’ yazdırılır.

Önce özellikle ve sondaki whitespace’ler silinir. Sonrasında eğer kalan değerde tek şemail namevcut ise sonuç 0. Eğer içinde dijital olmayan bir ayar var ise bu durumda NaN kıymeti cebinır.

Bunlara “Programlanan Fonksiyonlar” denir. Başlangıçta yazdığınız ve merhaba2.htm adıyla kaydettiğiniz dosyada tığ “selam()” adlı bir fonksiyon oluşturduk; sonra bu fonksiyona bir kendiliğinden fonksiyon olan alert() metodunu kullanmasını bildirdik; bu otomatik fonksiyona da görevini yaparken kullanımını istediğimiz değeri verdik!

Bu şekilde, kodunuz kendiniz ve bir ekipte birlikte çdüzenışıyor olabileceğiniz başka geliştiriciler yürekin okunabilir, anlaşılması palas ve bakımı yapılabilir durumda kalacaktır.

Report this page